Wij werken tijdelijk aan een (organisatorische) optimalisatie van het platform. Excuses voor het ongemak. In februari kunnen er eventjes geen nieuwe wensen geupload worden en geen matches worden gemaakt. Wij doen ons best om de komende weken alle gemaakt matches van 2022 netjes af te ronden en het is ook tijd voor wat vakantiedagen. Het was een prachtig jaar en we zijn dankbaar voor vele fijne matches! De allerbeste wensen voor 2023 en tot snel!

Wie is wie?

                                                                                                                                                                 

Hallo Allemaal,

Ik zal mijzelf even voorstellen. Mijn naam is Alida Niks en ik neem het stokje over van Monique en Stephan van Baaren. Ze hebben mij gevraagd, omdat ze mij wel een tiepje daarvoor vinden. Ik neem het dan ook met heel veel liefde van hun over. 

Dit is op mijn lijf geschreven om de Matches tussen mensenwensen en donateurs te maken. Het maakt me ontzettend blij dit te mogen doen. Ik wil heel graag Steungezin naar een hoger level brengen. Daarom ga ik dan ook een promotie tour doen door de wijkcentra's op marktjes, om aandacht te geven voor steungezin. Er zijn namelijk nog te veel verhalen, die mijn pad doen kruisen van mensen die het moeilijk hebben.

Ook zal ik de aandacht van donateurs gaan vragen om zoveel mogelijk matches te kunnen en mogen maken. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat het groots gaat worden.

Monique van Baaren

Steungezin.nl Almelo en Bestuurslid Stichting De Eethoek Almelo
Toen ik van Steungezin.nl hoorde bij de Ab Harrewijnprijs uitreiking en met Helma du Pont sprak, was ik gelijk verkocht. Juist omdat we bij Stichting De Eethoek vaak bemiddelen tussen onze gasten die hulpvragen hebben waar niet zomaar een oplossing voor is en dat vaak ook heel persoonlijk kan zijn.
Dan plaatsen we die vraag op onze facebookpagina om naar een donateur te zoeken die dan de bril van hun zoontje betaalt, of die grote maat broek koopt, die nergens tweedehands of anders is te verkrijgen.
Steungezin.nl is een prachtig internetplatform waar de inwoner van Almelo die het wat minder heeft in anonimiteit zijn/haar hulpvraag/wens neer kan zetten en waar een andere stadsgenoot die wat meer draagkracht heeft, rechtstreeks kan doneren.
Hoe mooi is het om een ander medemens te ontzorgen en weer een lach op iemands zijn gezicht te toveren door hun wens of hulpvraag in vervulling te laten gaan.
Ik vind Steungezin.nl een goede toevoeging in Almelo ter verlichting van armoede. Het geeft me een ontzettend goed gevoel om op deze manier een steentje bij te dragen en met dit platform te mogen werken.

Stefan van Baaren

Steungezin.nl Almelo en Bestuurslid Stichting De Eethoek Almelo
Het is geweldig dat Monique en Helma een klik hebben gevonden en dat Steungezin.nl naar Almelo is gebracht.
Dit internetplatform biedt zoveel moois voor de deelnemer om toch je verhaal neer te zetten en uitleg te geven. Waarom ... zonder dat iemand weet dat jij het bent.
Maar ook voor de donateur die kan zoeken in profielen wat hem of haar het meest aanspreekt, maar ook om te doneren, zonder op de voorgrond te treden, of er op aangesproken te worden.
Toch heel bijzonder dat mensen elkaar nu op deze manier rechtstreeks kunnen helpen. Ik hoop dan ook echt dat de Almelose inwoners Steungezin.nl in hun hart sluiten.