Het pionieren gaat door!

Geplaatst op 11-11-2020

Sinds de start-up van Steungezin.nl ben ik altijd druk bezig geweest met het verder brengen, maar ook het voortbestaan van het platform. Nu doe ik dat sinds kort vanuit een andere positie, want sinds 2020 is er officieel een nieuwe directeur-bestuurder gevonden in Anton van der Zouwen. Met hem is professionaliteit, kennis en expertise gewaarborgd in de organisatie en zelf ben ik nu lid van de Raad van Toezicht. De grootste uitdaging is en blijft om dit mooie, innovatieve concept financieel gezond te maken en houden. Ondanks dat we de pioniersfase qua tijdsbestek achter ons hebben, blijft het pionieren op financieel gebied.

Lees verder

Sinterklaas is weer in het land!

Geplaatst op 26-11-2019

Het internetplatform voor inclusie, sociale cohesie en armoedebestrijding Steungezin.nl vierde afgelopen september haar 5-jarig bestaan. In de afgelopen jaren is het gelukt om meer dan 2900 keer een match te maken voor Bredanaars. Nu Sinterklaas en kerst er weer aankomen, hoopt de organisatie de 3000ste match te kunnen maken.

Lees verder

Crowdfunding voor Venlo!

Geplaatst op 06-07-2018

Onze collega Marjolein Wagener is hard bezig om Steungezin.nl op poten te zetten in Venlo. Ze is bezig met het bekend maken van het platform, met het vinden van profielhouders en het werven van financiële middelen.

Lees verder

Steungezin.nl : Concrete hulp voor de kleine portemonnee

Geplaatst op 21-06-2018

Sinds de oprichting in 2014 hielpen zij al heel veel gezinnen, het Bredase digitale platform Steungezin. Inmiddels nadert de stichting de magische grens van 2000 matches. Tijd om eens in gesprek te gaan met Katrin (38) één van de vele donateurs van het platform. Opmerkelijk genoeg woont Katrin, samen met haar man en dochter, in Den Haag. Waarom dan de keuze voor dit lokale goede doel zo’n 70 kilometer verderop?

Lees verder

Qracht 500: Een Almelose donateur aan het woord.

Geplaatst op 06-02-2018

Dankzij samenwerking van Stichting De Eethoek en Steungezin.nl bemiddelt Steungezin.nl tegenwoordig ook voor mensen in Almelo. Nu kan ik ook stadgenoten bijstaan en dat heb ik gedaan.

Lees verder

Steungezin.nl ontvangt Ab Harrewijn-jubileumprijzen

Geplaatst op 28-11-2017

In het kader van het 15-jarig bestaan van de Ab Harrewijnprijs heeft de organisatie jubileumprijzen uitgereikt aan winnaars en genomineerden uit het verleden die een samenwerking zijn begonnen dankzij de Ab Harrewijnprijs.

Lees verder

Steungezin.nl tussen de grote jongens.

Geplaatst op 12-10-2017

Ieder jaar brengt De Dikke Blauwe een gids uit waarin alle grote filantropische organisaties van ons land zichzelf presenteren. Als nieuwkomer in de gids staan wij..

Lees verder

Filmpje bij Omroep Max

Geplaatst op 26-01-2017

Nominatie voor de VIVA400

Geplaatst op 12-10-2016

Onze initiatiefneemster Helma du Pont (https://www.linkedin.com/in/helmadupont) is geselecteerd voor de Viva400, een lijst die bestaat uit een mix van vrouwen die vanwege hun succes, doorzettingsvermo…

Lees verder

Verhalen achter armoede

Geplaatst op 01-06-2016

Het aantal kinderen met risico op armoede neemt toe. In Zuid-Holland groeit zelfs een op de vier kinderen op in een gezin met een laag inkomen. Dat blijkt uit recente gegevens van het Centraal Bureau …

Lees verder

Bijna elfduizend bijstandsontvangers erbij in eerste kwartaal

Geplaatst op 01-06-2016

Het aantal bijstandsontvangers is in het eerste kwartaal gegroeid. Er kwamen bijna elfduizend bijst…

Lees verder