Steungezin.nl ontvangt Ab Harrewijn-jubileumprijzen

Geplaatst op 28-11-2017

Omdat de stichting Ab Harrewijnprijs, die als doel heeft bijzondere initiatieven voor de onderkant van de samenleving onder de aandacht te brengen, het 15-jarig bestaan viert, zijn afgelopen maand 3 speciale jubileumprijzen uitgereikt. Twee hiervan gingen naar projecten die zijn opgezet door het (Bredase) internetplatform Steungezin.nl.

BREDA - Het eerste project dat in de prijzen viel, is 'n samenwerking met de Qracht500 en heeft als doel om echte verhalen over mensen in armoede te verspreiden via online mediakanalen. Daarnaast is 't ook de bedoeling dat deze verhalen gebundeld worden uitgebracht in een mini-magazine, waarvoor nog een drukker gezocht wordt. Het project loopt tot 2019 en is bedoeld om een groter publiek kennis te laten maken met de impact van levensgebeurtenissen die leiden tot armoede en de kracht van 'n match op Steungezin.nl.

Tweede platform in Almelo

Het tweede project is een samenwerking met de Eethoek uit Almelo. Deze samenwerking heeft geleid tot de verwezenlijking van een tweede platform van Steungezin.nl in de gemeente Almelo. Tot voor kort was het internetplatform enkel voor de inwoners van de gemeente Breda beschikbaar, maar nu kunnen ook mensen die moeilijk rond kunnen komen zich in Almelo aanmelden. In Almelo zijn (nu) al 34 matches gemaakt sinds de oprichting, in Breda staat de teller na 3 jaar online op 1.400.

Rond de armoedegrens

Op Steungezin.nl zijn behoeften, wensen en rekeningen te vinden van mensen die rond de armoedegrens leven. Zelf kunnen ze deze niet betalen. Het gaat daarbij om uiteenlopende dingen zoals bijvoorbeeld de schoolreisjes voor de kinderen, de rekeningen van de dierenarts, boodschappenkaarten of kerstcadeaus. Stadgenoten die hen 'n steuntje in de rug willen geven, financieren die één-op-één via de betaalfunctie op de site. Steungezin.nl controleert vervolgens de aanmeldingen, de rekeningen of wensen en betaalt deze rechtstreeks aan de school, de dierenarts of webshop.

Vraaggestuurd platform

De organisatie van Steungezin.nl wordt door mensen uit de doelgroep zelf gerund en is daarmee een vraag-gestuurd platform met heel veel interne kennis en kunde door ervaringsdeskundigheid. Ook is de organisatie ambassadeur voor de Brabants Zeeuwse Werkgeversorganisatie wegens de focus op 't werken met mensen vanuit de Participatiewet.

(bron: Het Stadsblad Breda)