Beste deelnemers, donateurs en andere betrokkenen. Wij hebben ons altijd met veel passie en plezier ingezet voor Steungezin. Helaas is de website sinds januari 2023 niet langer actief en moeten wij nu concluderen dat Steungezin definitief is gestopt. Wij vinden dit ontzettend jammer en hadden jullie graag anders bericht. Voor vragen over garantie op een door ons besteld product zijn wij uitsluitend per e-mail nog bereikbaar via breda@steungezin.nl. De vrijwilligers van Steungezin.

Sinterklaas is weer in het land!

Geplaatst op 26-11-2019

https://www.stadsbladbreda.nl/nieuws/algemeen/878756/vrijwilligers-van-stichting-steungezin-nl-hopen-op-een-fijne-pakjesavond-v

Op de website Steungezin.nl staan behoeften, wensen en rekeningen van mensen die rond de armoedegrens leven. Zelf kunnen ze deze niet betalen. Het gaat om uiteenlopende dingen zoals bijvoorbeeld schoolreisjes voorde kinderen, dierenartsrekeningen, boodschappenkaarten of kerstcadeaus. Stadgenoten die hen een steuntje in de rug willen geven financieren deze één-op-één via de betaalfunctie op de website. Steungezin.nl controleert de aanmeldingen, de rekeningen of wensen en betaald deze rechtstreeks aan de school, dierenarts of webshop. De organisatie van Steungezin.nl wordt gerund door vrijwilligers en door mensen uit de doelgroep zelf en is daarmee een vraag gestuurd platform met veel interne kennis en kunde door ervaringsdeskundigheid. Ook is de organisatie ambassadeur voor de Brabants Zeeuwse Werkgeversorganisatie wegens de focus op het werken met mensen vanuit de participatiewet.

Nu pakjesavond weer voor de deur staat en veel kinderenhelaas géén verwennerij kunnen verwachten, hoopt de organisatie dat vóór 5december de 3000ste match behaald zal worden. In Nederland leeft 1op de 10 kinderen in armoede. Landelijk staat de teller van Steungezin.nl al bijna op 3500 matches, omdat er in Almelo en Venlo ook een afdeling is gestart waar gematcht wordt.