Wij werken tijdelijk aan een (organisatorische) optimalisatie van het platform. Excuses voor het ongemak. In februari kunnen er eventjes geen nieuwe wensen geupload worden en geen matches worden gemaakt. Wij doen ons best om de komende weken alle gemaakt matches van 2022 netjes af te ronden en het is ook tijd voor wat vakantiedagen. Het was een prachtig jaar en we zijn dankbaar voor vele fijne matches! De allerbeste wensen voor 2023 en tot snel!

Sinterklaas is weer in het land!

Geplaatst op 26-11-2019

https://www.stadsbladbreda.nl/nieuws/algemeen/878756/vrijwilligers-van-stichting-steungezin-nl-hopen-op-een-fijne-pakjesavond-v

Op de website Steungezin.nl staan behoeften, wensen en rekeningen van mensen die rond de armoedegrens leven. Zelf kunnen ze deze niet betalen. Het gaat om uiteenlopende dingen zoals bijvoorbeeld schoolreisjes voorde kinderen, dierenartsrekeningen, boodschappenkaarten of kerstcadeaus. Stadgenoten die hen een steuntje in de rug willen geven financieren deze één-op-één via de betaalfunctie op de website. Steungezin.nl controleert de aanmeldingen, de rekeningen of wensen en betaald deze rechtstreeks aan de school, dierenarts of webshop. De organisatie van Steungezin.nl wordt gerund door vrijwilligers en door mensen uit de doelgroep zelf en is daarmee een vraag gestuurd platform met veel interne kennis en kunde door ervaringsdeskundigheid. Ook is de organisatie ambassadeur voor de Brabants Zeeuwse Werkgeversorganisatie wegens de focus op het werken met mensen vanuit de participatiewet.

Nu pakjesavond weer voor de deur staat en veel kinderenhelaas géén verwennerij kunnen verwachten, hoopt de organisatie dat vóór 5december de 3000ste match behaald zal worden. In Nederland leeft 1op de 10 kinderen in armoede. Landelijk staat de teller van Steungezin.nl al bijna op 3500 matches, omdat er in Almelo en Venlo ook een afdeling is gestart waar gematcht wordt.