Beste deelnemers, donateurs en andere betrokkenen. Wij hebben ons altijd met veel passie en plezier ingezet voor Steungezin. Helaas is de website sinds januari 2023 niet langer actief en moeten wij nu concluderen dat Steungezin definitief is gestopt. Wij vinden dit ontzettend jammer en hadden jullie graag anders bericht. Voor vragen over garantie op een door ons besteld product zijn wij uitsluitend per e-mail nog bereikbaar via breda@steungezin.nl. De vrijwilligers van Steungezin.

Crowdfunding

Geplaatst op 01-07-2018

Mensen samen brengen.

Mensen die het financieel moeilijk hebben. Die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Een gratis platform waar stadgenoten die in armoede leven anoniem een wens kunnen plaatsen. Bijvoorbeeld een dagje uit met hun kinderen, nieuwe spullen of hulp bij het betalen van een rekening. Hun wens/vraag wordt mogelijk door een anonieme donateur betaald. Deze donateur betaalt het volledige wensbedrag + €2 administratiekosten. Ook kunnen gever en vrager elkaar online berichten sturen, zodat het persoonlijker wordt. Zoiets bestaat toch zeker al wel?

Als ervaringsdeskundige in de armoede is de Bredase Helma  4 jaar geleden, met het idee van een wensplatform waar stad- en landgenoten elkaar  anoniem kunnen vinden, gestart. Onder de naam Steungezin. Waar iedereen die in armoede leeft welkom is om gratis en anoniem een profiel aan te maken. Of je nu alleenstaand bent, gehuwd, gescheiden, met of zonder kinderen dat maakt niks uit. Zolang je maar woont in één van de 3 gemeentes waar Steungezin nu actief is. Te weten Breda, Almelo en Venlo.

In Venlo zijn we druk bezig om via www.crowdfundingvenlo.nl geld op te halen om het platform voor Venlo te financieren. Helpt u mee? Elke €1 is er één.

De website voor Venlo is nu voorgefinancierd vanuit Breda en staat in de coulissen al klaar. Hierdoor kunnen mensen reeds een profiel aanmaken en wensen plaatsen. De wensen zijn zichtbaar via de Nationale website van Steungezin. Wat tegelijk leuk en bijzonder is, is dat er reeds matches zijn gemaakt voor Venlo. Onder andere door iemand die zich Helper Venlo noemt. Deze donateur heeft bijvoorbeeld recent gekozen om aan iemand een hogedrukreiniger te schenken.

Deze wens was geplaatst door een mevrouw met COPD, hooikoorts, huisstofmijt allergie en ook de warmte heeft een slechte invloed op haar gezondheid. Met haar (inmiddels) ex-partner heeft ze in de loop der jaren samen 10 hondjes aangeschaft en deze verzorgt zij momenteel in haar eentje. De hondjes bieden haar veel troost in de moeilijke periode die ze nu doormaakt en daarnaast houdt ze ook super veel van elk hondje. Door haar slechte gezondheid lukt het niet altijd om de hondjes uit te laten. Hierdoor doen de hondjes soms hun behoefte achter op de plaats. De poep wordt meteen opgeruimd, maar de plas is lastiger. Om de achtertuin goed schoon te houden gebruikt ze schoonmaakazijn en vervolgens de hogedrukreiniger. Toen haar hogedrukreiniger stuk was gegaan zat ze in zak en as. Ze is de donateur ook ongelooflijk dankbaar voor de donatie waardoor Steungezin een nieuwe hogedrukreiniger voor haar heeft kunnen bestellen.

Waarom koos de donateur om deze wens te betalen? Donateur: “Omdat ik me probeer te verplaatsen in de situatie en wens van de aanvrager. Sommige mensen denken dat deze wens een typisch luxeproduct is. Maar uit de omschrijving waarom dit werd gevraagd, kreeg ik het gevoel dat dit echt nodig was. Nadat ik had gedoneerd kreeg ik via Steungezin haar reactie terug. En daaruit bleek dat dit inderdaad nodig was. Het maakte mij blij dat ik haar kon helpen. Het mooie van Steungezin is, dat aanvrager en donateur anoniem zijn voor elkaar. Het contact verloopt via Steungezin. Doordat Steungezin wel contact heeft met de aanvrager weet ik dat de aanvrager echt hulp nodig heeft. Omdat de donatie wordt gebruikt om de wens te vervullen en niet als geld aan de aanvrager wordt gegeven, weet ik zeker dat de wens wordt vervuld en dat de donatie niet wordt gebruikt voor andere zaken.  Ik ben nog nooit teleurgesteld door Steungezin of door de aanvragers. Voor eventuele donateurs die ook willen helpen is het belangrijk te weten dat Steungezin een ANBI-stichting is”.

Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je doneren of juist een wens  plaatsen? Kijk op www.steungezin.nl of neem contact op met Marjolein Wagener via venlo@steungezin.nl of 06-48402594.