Beste deelnemers, donateurs en andere betrokkenen. Wij hebben ons altijd met veel passie en plezier ingezet voor Steungezin. Helaas is de website sinds januari 2023 niet langer actief en moeten wij nu concluderen dat Steungezin definitief is gestopt. Wij vinden dit ontzettend jammer en hadden jullie graag anders bericht. Voor vragen over garantie op een door ons besteld product zijn wij uitsluitend per e-mail nog bereikbaar via breda@steungezin.nl. De vrijwilligers van Steungezin.

Mijlpalen

Geplaatst op 01-09-2018

Een kleine introductie: 

Steungezin.nl gelooft dat mensen graag met elkaar in verbinding willen zijn, ondanks de aanhoudende individualisering. We willen stadgenoten op een buurtgerichte manier nader tot elkaar brengen waardoor het sociaal plezier, de sociale cohesie en sociaal vertrouwen versterkt. Steungezin wil (de gevolgen van) de groei van de kloof tussen arm en rijker overbruggen door meer onderlinge betrokkenheid tussen verschillende lagen in de bevolking te realiseren.  

In september 2013 is het platform officieel opgericht en een jaar later online gegaan in Breda.  

Ons platform is erop gericht om maatschappelijk te verbinden, met persoonlijke hulp voor de kleine portemonnee. Uniek is dat donateurs zelf kunnen kiezen wie ze helpen door persoonlijk een wens of rekening van een deelnemer uit te kiezen op de website. Door deelnemers een minimapas, voedselbankkaart of doorverwijzing van een hulpverlener te laten overleggen weten wij zeker dat de donaties terecht komen bij mensen die het echt nodig hebben. Daarnaast kunnen donateur en deelnemer na een match anoniem berichtjes met elkaar uitwisselen. 

Met een team van vrijwel uitsluitend vrijwilligers die vanuit de doelgroep bij Steungezin terecht zijn gekomen zijn we enorm trots op onze mijlpalen. 

Wat hebben we bereikt?
- Ons 5 jarig bestaan
- Opening van Steungezin in Venlo, na Breda en Almelo onze derde deelnemende gemeente.  
- Steungezin Almelo viert zijn 1e verjaardag.
- De grens van 2000 gemaakte matches 

Deze 2000 matches, van wasmachines tot sportkleding, van zorgrekeningen tot speelgoed, van hondenbrokjes tot steunzolen en van boodschappenkaarten tot schoolspullen, allemaal zijn ze te bekijken op www.steungezin.nl/matches. Een aantal voorbeelden zijn onderaan dit bericht te zien. 

Wij willen deze mijlpalen graag delen met iedereen en in het bijzonder in onze deelnemende gemeenten Breda, Almelo en Venlo. 

Voor meer informatie, opmerkingen, vragen of wat dan ook kan contact op worden genomen met: 

Landelijk/Algemeen - Helma du Pont – 06 364 852 50  

Breda - Marleen de Waal - 06 531 144 41  

Almelo – Monique van Baaren – 06 394 003 71 

Venlo – Marjolein Wagener – 06 484 025 94 

info@steungezin.nl