Beste deelnemers, donateurs en andere betrokkenen. Wij hebben ons altijd met veel passie en plezier ingezet voor Steungezin. Helaas is de website sinds januari 2023 niet langer actief en moeten wij nu concluderen dat Steungezin definitief is gestopt. Wij vinden dit ontzettend jammer en hadden jullie graag anders bericht. Voor vragen over garantie op een door ons besteld product zijn wij uitsluitend per e-mail nog bereikbaar via breda@steungezin.nl. De vrijwilligers van Steungezin.

Leef je in armoede en wil je graag een wens plaatsen op het Steungezin.nl platform, dan maak je eerst een profiel aan. Dit gaat via de homepage, klik vervolgens op de oranje button; Plaats je rekening of kies maak een profiel aan in de bovenbalk.

Ben je donateur? Van harte welkom op Steungezin.nl In de rechter kolom lees je: Zeker weten! Hier staat kort beschreven wat er met jouw donatie gebeurt. 

Op ons internetplatform vind je profielen van mensen die in armoede leven en hierdoor geen geld hebben om iets te kunnen betalen. Zoals een rekening voor steunzolen, een schoolreis voor de kinderen, waterkoker, nieuwe jas of een factuur van een dierenarts. Jij helpt ze direct door deze noodzakelijke kosten via iDEAL te betalen.

Om een rekening of wens te vinden, kun je gebruik maken van de zoekfunctie. Als je een rekening of wens kiest, kom je meer te weten over de noodzaak van deze kosten. Als je op de naam van het profiel klikt, kom je meer te weten over de persoon/personen die je wil gaan steunen.

Laat jij bij je betaling je e-mailadres en een berichtje achter, dan sturen we jou een persoonlijk bedankje van de mensen achter jouw persoonlijk gekozen profiel! Jouw gegevens en die van de mensen achter het profiel worden anoniem weergegeven, wij waarborgen jullie privacy. Ook zorgen wij ervoor dat jouw betaling netjes terecht komt waar hij hoort: bij de zorgverzekeraar, school of winkel. Jouw geld blijft dus nergens aan de strijkstok hangen. En de mensen die hier een profiel hebben, leven aantoonbaar rond de armoedegrens. Bij het aanmelden vragen we namelijk om verificatie, zoals een voedselbankkaart of een hulpverlenersverklaring.

Je geeft hier niet alleen maar geld. Je geeft iemand door jouw persoonlijke keuze ook aandacht, waardoor die ander wat extra hoop en vertrouwen krijgt: in zijn medemens (jij) – en ook in zichzelf. Misschien staan jullie binnenkort eens naast elkaar bij een kassa van een supermarkt, of een stoplicht, zonder dat te weten. Wat een mooi idee!