Beste deelnemers, donateurs en andere betrokkenen. Wij hebben ons altijd met veel passie en plezier ingezet voor Steungezin. Helaas is de website sinds januari 2023 niet langer actief en moeten wij nu concluderen dat Steungezin definitief is gestopt. Wij vinden dit ontzettend jammer en hadden jullie graag anders bericht. Voor vragen over garantie op een door ons besteld product zijn wij uitsluitend per e-mail nog bereikbaar via breda@steungezin.nl. De vrijwilligers van Steungezin.

Feestdagen

Geplaatst op 26-12-2018

Venlo –  Stichting Steungezin Venlo, het online platform voor het matchen van hulpvragen binnen de gemeente Venlo, heeft in de aanloop naar december een forse groei laten zien in het aantal matches. Stichting Sociaal Fonds De Kleierkas heeft veel matches gemaakt en daarnaast ook meerdere anonieme donateurs. Zelfs iemand uit Groningen!   

De wensen zijn zeer divers van boodschappenbonnen, stofzuigers, fietsen, laptops, kleding, schoenen tot wasmachines. Richting de feestdagen plaatsten veel deelnemers ook wensen voor in de schoen of onder de kerstboom. Ondanks dat steeds meer donateurs hun weg naar het platform weten te vinden om een match te maken zijn er nog onvervulde wensen van mensen die in armoede leven.  

Onder hen ook veel die rond moeten komen met een beperkt budget (leefgeld) en hierdoor niet in staat zijn om te sparen of iets extra’s te doen. Gelukkig zijn er donateurs die hun financieel geluk willen delen met hen die hier wel een beetje meer van kunnen gebruiken.   

Zo blijkt eens te meer dat deze tijd van het jaar bij veel mensen extra gevoelens van saamhorigheid en vrijgevigheid oproept. Een gesteunde deelnemer laat dan ook maar wat graag in een persoonlijk bedankberichtje aan de donateur weten hoe blij men is met de hulp.   

  

“Beste donateur, hartelijk dank voor de nieuwe wandelschoenen. Ik zat er net echt letterlijk doorheen! Mijn jachthondje en ik zullen er vele kilometers plezier aan beleven. Fijne feestdagen!”  

  

“Dank u wel voor u lieve woorden en uw gulle donatie. Dit doet mij het goede in de mens terug vinden. Zo lief en onbaatzuchtig van u. Ik wens u een hele mooie kerst en een gezond en gelukkig 2019”  

 

En zo worden steeds meer mensen geholpen. Al wordt het grootste gedeelte van de matches nog altijd gemaakt in Breda, de stad waar het enige jaren geleden allemaal begon. Met Sinterklaas en Kerstmis achter de rug heeft Steungezin de “magische” grens van 2500 matches doorbroken. Dit is mede te danken aan de start van Steungezin in Venlo. De derde gemeente naast Breda en Almelo.   

Alle matches en wensen van Venlo zijn te zien op www.steungezin.nl/venlo  

  

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjolein Wagener door te mailen naar venlo@steungezin.nl