Beste deelnemers, donateurs en andere betrokkenen. Wij hebben ons altijd met veel passie en plezier ingezet voor Steungezin. Helaas is de website sinds januari 2023 niet langer actief en moeten wij nu concluderen dat Steungezin definitief is gestopt. Wij vinden dit ontzettend jammer en hadden jullie graag anders bericht. Voor vragen over garantie op een door ons besteld product zijn wij uitsluitend per e-mail nog bereikbaar via breda@steungezin.nl. De vrijwilligers van Steungezin.

Het pionieren gaat door!

Geplaatst op 11-11-2020

Sinds de start-up van Steungezin.nl ben ik altijd druk bezig geweest met het verder brengen, maar ook het voortbestaan van het platform. Nu doe ik dat sinds kort vanuit een andere positie, want sinds 2020 is er officieel een nieuwe directeur-bestuurder gevonden in Anton van der Zouwen. Met hem is  professionaliteit, kennis en expertise gewaarborgd in de organisatie en zelf ben ik nu lid van de Raad van Toezicht. De grootste uitdaging is en blijft om dit mooie, innovatieve concept financieel gezond te maken en houden. Ondanks dat we de pioniersfase qua tijdsbestek achter ons hebben, blijft het pionieren op financieel gebied.

Het is dan ook erg toepasselijk om genomineerd te zijn als pionier voor VPRO's tv-programma tegenlicht https://pioniers.op.vpro.nl/pioniers/helma-du-pont

Ik hoop dat alle betrokken bij Steungezin.nl, donateurs, deelnemers, samenwerkingspartners en sympathisanten dan ook gaan stemmen op ons. We hopen op meer exposure en bekendheid rondom ons platform, waardoor we wellicht meer in the picture komen bij fondsen, impact investeerders of zogenoemde business angels. 

Het voelt nog als de dag van gisteren dat ik op het pluche van een menig aantal vermogensfondsen mocht plaatsnemen en steeds maar te horen kreeg; wij financieren geen platforms. Ondanks dat destijds de visie van bijvoorbeeld het Oranjefonds of het Kansfonds bijna 1-op-1 over die van ons heen gelegd kan worden, kwamen we niet in aanmerking voor geld voor onze organisatie. 

Door Corona zijn we ons nu als samenleving echter des te meer bewust van de kracht van online, omdat online nog de enige mogelijkheid was om contact te hebben. Om je aangeraakt te voelen door een ander's leven. Om bewogen te worden door de barmhartigheid van je medemens. Ik hoop van ganser harte voor onze nieuwe directeur/bestuurder Anton dat het tij echt is gekeerd. Want zonder perspectief op vergoeding voor zijn werk bij ons, komt er een dag waarop hij ons niet langer vrijwillig kan blijven helpen. En wat dan? Dan gaat dit mooie, innovatieve concept uiteindelijk wellicht ter ziele. Dus stem ook en help ons op de kaart zetten!

Stemmen kan ook via linkedin: https://www.linkedin.com/posts/stichting-steungezin-nl_pioniers-activity-6732364994710765568-BvEP

In een volgende blog neem ik jullie mee in (andere) mogelijkheden om ons platform blijvend te laten bestaan. Denken jullie dan met ons mee?

Hartelijke groet,

Helma du Pont

Oprichter en lid Raad van Toezicht