Beste deelnemers, donateurs en andere betrokkenen. Wij hebben ons altijd met veel passie en plezier ingezet voor Steungezin. Helaas is de website sinds januari 2023 niet langer actief en moeten wij nu concluderen dat Steungezin definitief is gestopt. Wij vinden dit ontzettend jammer en hadden jullie graag anders bericht. Voor vragen over garantie op een door ons besteld product zijn wij uitsluitend per e-mail nog bereikbaar via breda@steungezin.nl. De vrijwilligers van Steungezin.

Succesberichten Steungezin.nl

Geplaatst op 13-12-2016

BREDA - Ruim twee jaar na de start blijkt de site steungezin.nl, waar arme Bredanaars hun rekeningen door rijkere stadgenoten kunnen laten betalen, een groot succes.            

Bekijk ook...


                           

Al 554 keer bleek het welgesteldere deel van Breda bereid belangeloos financieel bij te springen.

Of het nou de alleenstaande oudere met een karig pensioen is die zijn ziektekostenverzekering niet kan betalen, of de bijstandsmoeder die geen geld heeft voor een schoolreisje: velen die financiële hulp vroegen, kregen die ook.

"Veel mensen moesten in het begin wennen, waardoor we aanvankelijk nog niet zoveel aanvragen en donateurs hadden. Dat is inmiddels anders. Het aantal hulpvragers stijgt, net als het aantal donaties'', vertelt Marleen de Waal van de site. Bijstandsmoeder Helma du Pont kwam met het idee. De gemeente Breda gaf een subsidie van 65.000 euro en stuurde alle armere gezinnen (rond bijstandsniveau) een brief.

De bedragen die gedoneerd worden schommelen meest rond de 60 à 70 euro, met een enkele uitschieter tot 150 euro. Vooral aanvragen waar kinderen bij betrokken zijn, kunnen op steun rekenen. De Waal: ,,Maar ook dieren doen het goed.''

Om fraude te voorkomen komt de storting eerst op de rekening van de stichting. Die beoordeelt of de rekening die betaald moet worden echt is en de indiener in aanmerking komt voor de gift.