Vanaf Woensdagmiddag 10 juni is het mogelijk om op afspraak een medewerker van Steungezin te spreken op ons kantoor. Een afspraak kunt u aanvragen via Breda@steungezin.nl. wij volgen verder de adviezen van het RIVM. E-mail: breda@steungezin.nl Telefoonnummer: 06-53114441 te bereiken van maandag t/m vrijdag behalve de woensdag tussen 11.00u en 13.00u

Succesvol Steungezin.nl heeft nieuwe website

Geplaatst op 17-12-2015

Betere zoekfunctie gaat meer matches opleveren

Op hèt internetplatform voor persoonlijke armoedebestrijding in Breda, Steungezin.nl, staan rekeningen van Bredase mensen die ze zelf niet kunnen betalen. Stadgenoten kunnen hen rechtstreeks helpen door die rekening voor hen te betalen. Zelfs op buurtniveau. Anoniem, maar toch heel persoonlijk door de berichten die men elkaar kan sturen via Steungezin.nl.

Nieuwe website

Met onze eerste website hebben we een succesvolle start gehad. We waren 15 maanden geleden heel blij met het platform. De mogelijkheden die dat bood, was het best haalbare met de toen beschikbare startsubsidie. Het kan altijd beter. Nu, met een toekenning van het Bredase Grez-Mahie Fonds, een deel van de Ab Harrewijnprijs en een aanvulling door Gemeente Breda, is het platform uitgebreid met een betere zoekfunctie door internetbedrijf Beer n tea, o.a. bekend van de website van DJ Hardwell. Berend Buningh, mede-eigenaar van Beer n tea: ‘We zijn apetrots op het resultaat, en hopen dat er in de toekomst nog meer Bredase gezinnen hiermee geholpen kunnen worden. In het kader van maatschappelijk ondernemen hebben we ons dan ook verbonden aan Steungezin.nl voor de komende jaren, waarbij wij betrokken zullen blijven bij de doorontwikkeling van het concept en de website. ‘

Resultaat en persoonlijk effect

Sinds de start eind augustus vorig jaar, dus we zijn nog maar een goed jaar bezig, zijn er al meer dan 200 matches gemaakt voor bijna € 13.000. Net zoveel keer een blij gezicht, een zucht van verlichting en diepe dankbaarheid. “Het doet zoveel, wanneer je er niet helemaal alleen voor staat. Dat iemand jou zomaar steunt”, schrijft een profielhouder aan Steungezin.nl in een e-mail. Je weet wederzijds niet wie het is. Misschien wel die man die naast je stopt voor hetzelfde stoplicht, of die moeder die bij de supermarkt dezelfde appels koos als jij.

Makkelijker, dus meer matches

Steungezin.nl is ervan overtuigd dat het aantal matches flink kan groeien door de verbeterde website. “Ik kom wel terug als de zoekfunctie van jullie website is verbeterd.”, zo lieten meerdere donateurs ons weten. Bij deze is iedereen, die een buurt- of stadgenoot een steuntje in de rug wil geven, van harte uitgenodigd de nieuwe website te bezoeken. Geen keus kunnen maken? De profielhouders werken dagelijks hun profielen bij en plaatsen nieuwe rekeningen of wensen.

Als je zelf een steuntje in de rug kan gebruiken en je hebt een BredaPas of een Voedselbankkaart, maak een profiel aan en zet er een rekening op die je nog niet zelf hebt betaald (de betaaldatum mag niet verlopen zijn).

Veel succes op het maken van een match!