Vanaf Woensdagmiddag 10 juni is het mogelijk om op afspraak een medewerker van Steungezin te spreken op ons kantoor. Een afspraak kunt u aanvragen via Breda@steungezin.nl. wij volgen verder de adviezen van het RIVM. E-mail: breda@steungezin.nl Telefoonnummer: 06-53114441 te bereiken van maandag t/m vrijdag behalve de woensdag tussen 11.00u en 13.00u

Steungezin.nl wint Ab Harrewijnprijs

Geplaatst op 06-11-2015


“Natuurlijk is kiezen tussen vijf onvergelijkbare initiatieven lastig, zo niet onmogelijk. Toch moet het ieder jaar opnieuw gebeuren. Trefwoorden als initiatiefrijk, verbindingen leggen, originaliteit en ‘empowerment’ spelen daarbij een rol.” Dat zei Ineke van Lent als juryvoorzitter bij de uitreiking van de landelijke Ab Harrewijnprijs. Zij maakte 13 mei jl. de winnaar bekend in de Pauluskerk in Rotterdam: Steungezin.nl.

De prijs is in 2003 ingesteld en vernoemd naar de politicus Ab Harrewijn, die voor GroenLinks in de Tweede Kamer zat. Hij overleed onverwacht op 13 mei 2002; hij was pas 47. De prijsuitreiking vindt steeds op zijn sterfdatum plaats. De prijs, een bedrag van 5000 euro, is bedoeld voor instellingen of personen die zich inzetten voor mensen aan de "onderkant" van de samenleving.

Steungezin.nl, hét internetplatform voor armoedebestrijding in Breda, is als winnaar gekozen uit de vijf genomineerden van 20 inzendingen. Daar is de Stichting heel erg blij mee. Niet alleen de waardering die eruit spreekt is heel welkom voor het team van medewerkers (vrijwilligers), ook de geldprijs die erbij hoort is van harte welkom bij de stichting. Het geld zal worden besteed aan het verbeteren van de website www.steungezin.nl.

De gewonnen prijs is een opsteker voor de initiatiefneemster van Steungezin.nl en haar team. Haar eigen ervaring leidde tot de oprichting van het platform. Zij gunt anderen ook de positieve ervaring van af en toe een steuntje in de rug. Dat is

inmiddels al ruim 100 keer gelukt: de website is eind augustus 2014 gelanceerd en er zijn sindsdien al ruim 100 matches tot stand gekomen. Na 2 jaar trekken en sleuren en tomeloze inzet van Helma du Pont en haar team om het initiatief werkelijkheid te laten worden, zijn de woorden uit het juryrapport als een bijzondere waardering ontvangen. Citaat: “De jury waardeert de winnaar van dit jaar met name omdat deze een maatschappelijk fenomeen dat in vele ogen vaak abstract blijft, tastbaar maakt door het te benoemen en er een prijskaartje aan te hangen. Er worden originele verbindingen gelegd, niet alleen om praktische problemen

op te lossen, maar ook om mensen nader tot elkaar te brengen – dit alles mogelijk gemaakt door de slimme inzet van internet.”

Het hele team is reuze trots en vereerd met de prijs die de naam draagt van een bijzondere man. Met extra energie gaat het team aan de slag om het platform te continueren, te verbeteren en uit te bouwen.